Як розповісти про Бога дітям

12,0 т.
Як розповісти про Бога дітям

 Навіть якщо батьки і кажуть дітям, що вони можуть обговорювати всі теми, які хвилюють їх, не завжди знаходяться відповіді, якщо діти запитують про Бога, або якщо батьки не приділяють цьому значення. Ось приклади дитячих запитань: «Хто батьки Бога?», «Якщо Бог настільки впливовий, чому він не заважає відбуватися поганим речам?», «Бог чує мої молитви?». Питань дуже багато. В принципі, це все ті питання, якими задаються і дорослі, тільки формулювання інше, дитяче. Але, ні в якому разі, не можна залишати дитячі питання без уваги.

Ви можете провести з дитиною бесіди на такі теми:

«Як і навіщо Бог створив людей?» (Розкажіть що Бог створив людей по божественній подобі. Що у кожної людини є сутність, яка властива тільки йому, це його Божественна іскра, і що Бог любить усіх однаково). Така бесіда дасть дитині постійне почуття власної гідності.

Розповідайте дітям про Бога, такі розповіді закладуть стійку опору їх духовного життя. Тут Ви можете використовувати розповіді з дитячої Біблії, які підходять за віком вашої дитини.

Видео дня

Нижче буде описано кілька способів з'ясувати, що дитина знає в цій області і що її цікавить, але вона не може почати розмову:

Майже у всіх дітей до віку шести років вже є деяке поняття про Бога. Запитайте їх. Не вирішуйте за них їх діапазон цікавості, і не думайте що Ви 100% знаєте, що вони думають, над чим міркують, про що вони мріють, що вони уявляють. Не давайте дитині виховуватися тільки його знаннями і уявленнями, а закладіть їй правильні знання.

Розповідайте їм історії. Розповіді допомагають дітям формувати характер, також вони формують поняття про багато речей, таких як правда, правильні вчинки та ін. У цих оповіданнях можна використовувати історії з Біблії, навчальні легенди, випадки з Вашого власного життя. Дайте Богові увійти у ваше повсякденне життя.

Розкажіть Вашим дітям, що Бог любить їх. Поясніть дітям, що світ переповнений доказами що Бог існує і що він піклується про людей. Складіть разом список хто любить дитину: мама, тато, брат, сестра, Бог. І також закликайте дитину теж любити Бога. Ведіть себе впевнено при виникненні проблем.

В юності діти обов'язково кинуть виклик релігійним ідеям. І якщо ми вічно не задоволені і сердиті, ми висловлюємо нашу власну ненадійність, нашу невпевненість у релігійних ідеях, які ми висловлюємо. Беріть участь в діалозі з дітьми, ніколи не ігноруйте їх питання, а то якщо ви не відповісте на їх питання, вони можуть піти шукати їх в іншому місці, і хто знає, які вони отримають відповіді на свої питання.

Підготуйте деякі відповіді наперед. Немає категоричних відповідей на важкі питання, але є хороші. Підбирайте відповіді, які будуть відповідати віку малюка, відповіді на одне і теж питання буде звучати по різному для шестирічної дитини і для дванадцятирічної. У багатьох випадках питання можуть задаватися наперед, тобто дитина, в силу свого віку, не зможе зрозуміти відповіді, ви повинні закладати просту основу, базуючись на якій ви зможете пояснити малюкові речі складніше, це як ходьба по сходах або будівництво будинку. Спочатку йде перша сходинка або фундамент, далі друга сходинка або стіни, і так поки ми не доберемося до самого верхнього поверху або даху будинку.

Також зупиніться на поділі фізичних і нефізичних об'єктів. Тобто якщо малюк скаже: «Якщо Бог живе всюди, то він знаходитися і в моїй кишені?» Наведіть малюкові приклади, вітер є невидимим, але фізичним явищем. Але любов невловима. Вона нефізичний об'єкт, це почуття. Їх не можна помацати, побачити, їх можна тільки відчути. Така ж ситуація і з любов'ю до Бога.

Навчіть дитину молитися. Розкажіть, що краще просити у молитві, не цукерки, а здоров'я собі та близьким, не іграшки, а просто сказати спасибі за щасливо прожитий день. Ходіть з дитиною до церкви, не тільки на свята, навчайте її церковним звичаям - це те, що має знати дитина, щоб зрозуміти саму теорію Божого існування.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства